PRZEPISY, Zupy

#zdrowegotowanie – Zupa krem brokułowa z kaszą gryczaną

Pamiętacie ostatni wpis o warzywach? Zapowiadałam wtedy, że wspólnie z Beaba, EZPZ oraz Lassig wracamy z cyklem #zdrowegotowanie. Będę starała się Wam pokazać, że gotowanie dla dziecka może być łatwe, szybkie i przede wszystkim zdrowe, dlatego dodatkowo będę się koncentrowała na warzywach, bo przecież warzywa są super!

Składniki:

– duża marchewka,

– pół pietruszki,

– kawałek selera,

– kawałek pora,

– pół (200-250 g) brokuła,

– łyżka pesto (używam pesto firmy Barilla),

–  sól, pieprz, papryka wędzona, zioła prowansalskie do smaku,

– kasza gryczana biała.

Przygotowanie:

– Obraną marchewkę, pietruszkę, selera i pora wrzucamy do wody i gotujemy wywar przez około pół godziny.

– W czasie kiedy gotuje się zupa, gotujemy kaszę według przepisu na opakowaniu. Ja robiłam to w Babycook Beaba.

– Wkładamy podzielonego na mniejsze części brokuła. Gotujemy, aż będzie miękki.

– Miksujemy wszystko na gładki krem.

– Dodajemy pesto oraz przyprawy do smaku. Wszystko mieszamy i gotujemy około 5 minut.

– Nalewamy zupę i dodajemy gotowaną wcześniej kaszę.

Miseczka – EZPZ

Babycook – Beaba

Previous Post Next Post

2 komentarze

  • Reply Ania Czerwiec 25, 2018 at 8:54 am

    Dzisiaj robię.dzieki za przepis

    • Reply Marta Czerwiec 28, 2018 at 9:09 pm

      Smacznego zatem 🙂

    Dodaj komentarz