Obiady, PRZEPISY, Różne

Surówka z pora, marchewki i jabłka

Składniki:

– pół dużego pora lub jeden średniej wielkości,

– 2 marchewki,

– jabłko,

– łyżeczka soli,

– olej.

Przygotowanie:

– Białą część pora kroimy wzdłuż na pół, a następnie na cienkie plasterki.

– Pokrojonego pora zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 4-5 minut. Dzięki temu nie będzie gorzki ani ostry w smaku. W tym czasie przygotowujemy resztę.

– Ścieramy na tarce marchewkę oraz jabłko (na drobnych oczkach).

– Dodajemy olej oraz sól i wszystko dokładnie mieszamy.

Moja mama do takiej surówki dodaje zamiast oleju majonez lub śmietanę.

DSC_0156

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Previous Post Next Post

2 komentarze

  • Reply AGA Październik 23, 2017 at 12:43 pm

    Staś zjada takie surówki? Mój synek nawet nie chce spróbować… Chociaż fasolka i kalafior znikają szybko z talerza 😉
    Pozdrawiam
    Aga

    • Reply Marta Październik 23, 2017 at 8:43 pm

      Tak, to ostatnio jedna z jego ulubionych 🙂 za to z fasolką to bywa ciężko 🙂 Pozdrawiam

    Dodaj komentarz

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.