Desery, Przekąski, PRZEPISY

Prosta i zdrowa przekąska na wyjazd – batoniki owsiano – bananowe

Składniki:

– 2 banany,

– 1,5 szklanki płatków owsianych,

– 3 garście rodzynek,

– 2 łyżki siemienia lnianego,

– 1 łyżka sezamu.

Przygotowanie:

– Miksujemy banany.

– Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.

– przekładamy do formy, ugniatamy.

– Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.

– Zostawiamy do ostygnięcia, obciążając upieczoną masę (ja na masę położyłam dwukrotnie złożony papier do pieczenia a na nim kilogramową torbę ryżu oraz cukru).

– Kiedy masa ostygnie można pokroić ją na mniejsze kawałki – batony lub mini kwadraciki.

DSC_0655

DSC_0578

DSC_0599

Na zdjęciach:

Pojemniki Farma (czerwony i zielony, w komplecie jest jeszcze najmniejszy niebieski) – Tyrrell Katz

Plecak Dinozaur Skip Hop

Koc, a właściwie bambusowa chusta, który złożony zajmuje bardzo mało miejsca – Pink No More

Najlepsze chusteczki Water Wipes

Kask rowerowy Rekin Crazy Safety – kupowaliśmy tu

Okulary przeciwsłoneczne z gumką – Real Kids

Zapisz

Previous Post Next Post

No Comments

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.