Obiady, Placki, PRZEPISY, Śniadania

Placki serowo – jabłkowe

Składniki (na około 8 sporych placków):

– 200 g serka homogenizowanego naturalnego (ja użyłam serka Rolmlecz – takiego),

– jajko,

– jabłko,

– 1 łyżka syropu klonowego,

– 6-7 łyżek mąki,

– olej.

Możecie dodać jeszcze cynamon ale Stach za nim nie przepada więc tym razem go pominęłam.

Przygotowanie:

– Roztrzepujemy jajko widelcem.

– Do jajka dodajemy serek, syrop klonowy i starte na grubych oczkach jabłko. Wszystko mieszamy.

– Dodajemy 6 łyżki mąki i mieszamy. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze pół łyżki mąki.

– Nakładamy masę łyżką na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem i smażymy na złoty kolor.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Dodaj komentarz