dsc_0338
Obiady, Placki, PRZEPISY

Placki jagodowe z kaszą jaglaną

Składniki:

– pół szklanki kaszy jaglanej (suchej, przed ugotowaniem),

– pół szklanki mleka,

– jajko,

– syrop klonowy,

– 2 łyżki mąki,

– garść jagód.

dsc_0165

Przygotowanie:

– Gotujemy kaszę jaglaną. Ja gotowałam w Babycook.

– Jeszcze ciepłą, ugotowaną kaszę przesypujemy do naczynia, dodajemy mleko i miksujemy na jednolitą masę.

– Dodajemy jajko, mąkę oraz jagody i wszystko mieszamy.

– Na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem nakładamy łyżką masę. Smażymy na złoty kolor.

tekst

Urządzenie do gotowania – Babycook Beaba 

Zapisz

Zapisz

Previous Post Next Post

2 komentarze

  • Reply Magdalena Uruska Lipiec 26, 2017 at 3:15 pm

    Rozpadają mi się podczas przewracania???

    • Reply Marta Lipiec 26, 2017 at 7:52 pm

      Może wyszła trochę za rzadka konsystencja i trzeba dosypać jeszcze łyżkę maki?

    Dodaj komentarz