DSC_0575
Obiady, Placki, PRZEPISY

Placki jaglano – waniliowe

Składniki:

–waniliowy serek homogenizowany (można ewentualnie zastąpić naturalnym),

– 4 łyżki płatków jaglanych,

– jajko,

– 2 łyżki mąki,

– olej.

Przygotowanie:

– Oddzielamy białko od żółtka. Białko ubijamy na pianę.

– Do żółtka dodajemy serek, płatki jaglane i mąkę. Wszystko mieszamy.

– Dodajemy wcześniej ubite białko i delikatnie łączymy składniki.

– Nakładamy masę łyżką na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem i smażymy na złoty kolor.

Stasiek jadł placki z owocami na śniadanie.

Talerzyk i kubek – Lassig

DSC_0574

Zapisz

Zapisz

Previous Post Next Post

3 komentarze

  • Reply Pati Wrzesień 19, 2017 at 6:45 am

    Ile takich placuszkow zjada Stas?

    • Reply Marta Wrzesień 19, 2017 at 9:31 am

      Zazwyczaj 3 – 4

  • Reply Dorota Wrzesień 28, 2017 at 5:18 am

    Dziś próbujemy 🙂

  • Dodaj komentarz