Obiady, Placki, PRZEPISY, Śniadania

Placki bananowo – waniliowe

Ostatnio nasze ulubione placki na śniadanie. Proste, szybkie i przepyszne.

Składniki:

– banan,

– 100 g serka homogenizowanego waniliowego (pół opakowania),

– jajko,

– 2 łyżki mąki,

– olej.

Przygotowanie:

– Roztrzepujemy jajko widelcem.

– Do jajka dodajemy serek i rozgniecionego widelcem banana. Wszystko mieszamy.

– Dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze pół łyżki mąki.

– Nakładamy masę łyżką na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem i smażymy na złoty kolor.

Stach zazwyczaj je placki z gruszką lub jabłkiem oraz jogurtem naturalnym.

 

Previous Post Next Post

4 komentarze

  • Reply Bezimiennie Grudzień 4, 2017 at 8:02 am

    Jakiego sera używasz? 🙂

    • Reply Marta Grudzień 4, 2017 at 8:05 am

      Serka firmy Rolmlecz takiego z krówka

  • Reply Alina Grudzień 4, 2017 at 5:42 pm

    My regularnie jemy placki na jogurcie robione 😀 ale małoletni pożera wszystko co z jogurtem

    • Reply Marta Grudzień 5, 2017 at 9:56 pm

      U nas tez wszystko lepiej idzie jak jest jogurt 😀

    Dodaj komentarz