DSC_0031
Placki, PRZEPISY

Placki bananowe z serem ricotta

Składniki (na 6 placków):

– 100 g sera ricotta,

– 1 dojrzały banan,

– jajko,

– 1,5 – 2 łyżki mąki,

– mała garść rodzynek (opcjonalnie),

– olej.

Przygotowanie:

– Roztrzepujemy jajko widelcem.

– Do jajka dodajemy ser, pokrojonego w cienkie plasterki banana i rodzynki. Wszystko mieszamy.

– Dodajemy 1,5 łyżki mąki i mieszamy. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze pół łyżki mąki.

– Nakładamy masę łyżką na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem i smażymy na złoty kolor.

Stasiek jadł placki na śniadanie z jogurtem wiśniowym Bio.

DSC_0054

Zapisz

Zapisz

Previous Post Next Post

No Comments

Dodaj komentarz