DSC_0836
Obiady, Placki, PRZEPISY

Placki bananowe z rodzynkami

Składniki:

– banan

– jajko

– 3 łyżki mleka

– 3 – 4 łyżki mąki,

– garść rodzynek.

Przygotowanie:

– Ubijamy jajko widelcem.

– Do ubitego jajka dodajemy rozgniecionego wcześniej banana, mleko, 3 łyżki mąki oraz rodzynki. Wszystko mieszamy. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dosypujemy łyżkę mąki.

– Nakładamy masę łyżką na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem i smażymy na złoty kolor.

Zapisz

Previous Post Next Post

2 komentarze

  • Reply Marlena Lipiec 3, 2017 at 10:39 am

    Jak zawsze super przepis, młody zjadł 4😄 Zamieniliśmy tylko rodzynki na żurawinę, jeszcze raz dziękujemy za podpowiedz , zaraz zabieramy się za robienie kotletów z kaszy i sera bo też przypadły mu do gustu😄Pozdrawiamy

    • Reply Marta Lipiec 3, 2017 at 8:03 pm

      Super 🙂 bardzo się cieszę że smakowały 🙂

    Dodaj komentarz