Desery, Przekąski, PRZEPISY

Owsiano – orzechowe kulki mocy

Składniki:

– 3/4 szklanki płatków owsianych górskich (najlepsze będą drobne płatki, ja użyłam takich)

– 1/2 szklanki wiórków kokosowych,

– 4 czubate łyżki niesłodzonego masła orzechowego (ja ostatnio najczęściej kupuję masło orzechowe w Biedronce),

– 4 łyżki miodu,

– 3 łyżeczki kakao,

– garść rodzynek.

Przygotowanie:

– Wszystkie składniki wsypujemy/wlewamy do miski i dokładnie mieszamy ze sobą.

– Odstawiamy masę na około pół godziny do lodówki.

– Z masy formujemy małe kulki.

Tak przygotowane kulki mocy przechowujemy w lodówce do tygodnia, choć gwarantuję że zjecie je dużo szybciej 🙂

Previous Post Next Post

2 komentarze

  • Reply majka Marzec 11, 2018 at 9:24 am

    Fantastyczne! najlepsze!!!
    miód i masło ociepliłam w termomixie, dodałam resztę składników i lekko zmiksowałam!
    dzięki za przepis, może teraz coś z kaszą jaglaną?
    twoje ciasto z kaszą jaglaną też pyszne!

    • Reply Marta Marzec 12, 2018 at 7:24 am

      Dziękuje, cieszę się że smakuje 🙂 pomyśle w takim razie nad jakimś nowym przepisem z kaszą 🙂

    Dodaj komentarz