Desery, PRZEPISY

Muffinki bananowo – owsiane z borówkami (bez mąki)

Składniki (na 12 sztuk):

– 2 dojrzałe banany,

– 2 jajka,

– 250 g jogurtu typu greckiego,

– 2 szklanki płatków owsianych,

– łyżeczka proszku do pieczenia lub sody,

– 3 łyżki syropu klonowego,

– łyżeczka ekstraktu waniliowego.

Przygotowanie:

– Rozgniatamy banany widelcem.

– Do bananów dodajemy jajka i dokładnie mieszamy.

– Dodajemy ekstrakt waniliowy, syrop klonowy i jogurt typu greckiego i mieszamy.

– Do masy dodajemy suche składniki – płatki i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy, tak by składniki się dobrze połączyły.

– Nakładamy masę do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami. Na wierzchu kładziemy borówki.

– Pieczemy w 180 stopniach przez 40 – 45 minut.

DSC_0210

DSC_0234

DSC_0303

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Previous Post Next Post

4 komentarze

  • Reply Kaga Sierpień 20, 2017 at 4:07 pm

    Lekko mi sie spiekly juz po 35 min :/ ale przepis smakowity

    • Reply Marta Sierpień 21, 2017 at 10:10 am

      A piekłaś z termoobiegiem czy bez?

  • Reply Magda Październik 7, 2017 at 1:26 pm

    Pieczemy z termoobiegiem?

    • Reply Marta Październik 7, 2017 at 6:00 pm

      Ja piekłam góra – dół bez termoobiegu

    Dodaj komentarz

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.