Obiady, PRZEPISY, Różne

Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną

Składniki (na około 8 małych kotlecików):

– 2 łyżki kaszy jaglanej (przed ugotowaniem),

– jajko ugotowane na twardo + pół surowego (rozbełtanego) jajka,

– szczypta pieprzu,

– 2 suszone pomidory (opcjonalnie),

– bułka tarta (najlepiej samodzielnie robiona) do obtoczenia kotlecików,

– olej (ja użyłam rzepakowego).

Przygotowanie:

– Gotujemy kaszę jaglaną. Ja robię to w Babycook.

– Do ugotowanej i przestudzonej kaszy dodajemy rozgniecione widelcem jajko i dokładnie mieszamy.

– Dodajemy rozbełtane jajko, pieprz i ewentualnie drobno posiekane pomidory.

– Formujemy z masy małe kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Stasiek zjadł 4 kotleciki. Dodatkowo podałam je z jogurtem naturalnym i tartą marchewką.

Talerzyk – Lassig

dsc_0119

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Previous Post Next Post

2 komentarze

  • Reply Laura Marzec 7, 2017 at 3:04 pm

    bardzo fajne kotleciki!

    • Reply Marta Marzec 8, 2017 at 11:37 am

      I proste do zrobienia 🙂

    Dodaj komentarz

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.