DSC_0773
Obiady, PRZEPISY, Ryby

Dorsz gotowany na warzywach

Składniki (na 3 porcje):

– 3 polędwiczki z dorsza,

– pół cukinii,

– pół cebuli,

– 1/3 puszki kukurydzy,

– przecier pomidorowy (kartonik),

– rozmaryn świeży,

– sól,

– pieprz,

– olej.

Przygotowanie:

– Drobno kroimy cebulę i smażymy na patelni aż będzie szklista.

– Do cebuli dodajemy cukinię pokrojoną w półtalarki. Przesmażamy 2-3 minuty.

– Dodajemy przecier pomidorowy, kukurydzę, posiekany rozmaryn, szczyptę soli i pieprzu.

– Na wierzchu układamy rybę wcześniej przyprawioną solą i pieprzem.

– Wszystko dusimy przez około 10 minut. W trakcie możecie przekręcić rybę na drugą stronę.

My jedliśmy rybę z kaszą bulgur oraz sałatka z młodej kapusty.

Talerzyk z przegródkami i kubek – Lassig

DSC_0713

DSC_0771

Zapisz

Zapisz

Previous Post Next Post

No Comments

Dodaj komentarz