Obiady, PRZEPISY, Ryby

Cytrynowy dorsz z pieca

Składniki:

– około 50 – 70g fileta z dorsza,

– plasterek cytryny,

– kawałek masła,

– szczypta słodkiej papryki,

– zioła prowansalskie,

– szczypta białego pieprzu.

dsc_0218

Przygotowanie:

– Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.

– Urywamy kawałek folii aluminiowej, taki aby można było z niego zrobić sakiewkę z rybą.

– Na folii układamy dorsza. Posypujemy go odrobiną pieprzu, papryki oraz ziołami. Na wierzch kładziemy przekrojony na pół plasterek cytryny oraz kawałek masła.

– Robimy sakiewkę z folii, tak by była dość szczelnie zamknięta.

– Wkładamy rybę do nagrzanego piekarnika na około 15 minut.

– Po upływie 15 minut otwieramy sakiewkę i pieczemy rybę jeszcze 2-3 minuty.

Stasiek jadł rybę z pieczonymi ziemniakami i sałatką z kapusty pekińskiej.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Previous Post Next Post

No Comments

Dodaj komentarz