Desery, PRZEPISY

Brownie z kaszy jaglanej

Banalnie proste, szybkie do zrobienia, zdrowe, a do tego przepyszne. Takie właśnie jest to brownie z kaszy jaglanej!

Składniki:

– 3/4 szklanki kaszy jaglanej (przed ugotowaniem),

– 25 daktyli suszonych,

– 2 jajka,

– pół kubka jogurtu naturalnego (70-80 g),

– 5 czubatych łyżek kakao,

– banan,

– około 5 łyżek syropu klonowego/miodu lub innego ‚słodzika’,

– 1/3 szklanki oleju,

– orzechy laskowe.

Przygotowanie:

– Gotujemy kaszę jaglaną wg przepisu na opakowaniu. Zostawiamy ją do ostygnięcia.

– Daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na minimum pół godziny.

– Kaszę, odsączone daktyle oraz pozostałe składniki miksujemy na gładką, jednolitą masę.

– Przekładamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. U mnie była to kwadratowa forma 23 x 23 cm.

– Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut.

– Posypujemy ciasto pokruszonymi orzechami.

DSC_0113

DSC_0157

DSC_0379

Previous Post Next Post

No Comments

Dodaj komentarz